Keksui reikės:
Eiga:
- Pradėkite nuo sviesto. Jį ištirpinkite mikrobangėje arba ant vandens garų.
- Į indą sudėkite cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Plakite mikseriu kol mišinys pasidarys purus. Poto suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, atvėsusį sviestą ir kakavą. Ir dar kartą gerai viską išmaišykite su mikseriu. Atkreipkite dėmesį ir stenkitės ant kraštų nepalikti miltų ir kakavos, būtinai viską gerai išmaišykite. Geriausiai nuo kraštų nuimti mišinį padės silikoninė mentelė.
- Pasiruoškite kepimui: orkaitę įkaitinkite iki 180°
C, formelės vidų galite apibarstykite kakavos milteliais, tačiau nebūtina, nes kepinys prie formelės neprilips. Supilkite masę į formelę ir pašaukite į orkaitę. Kepkite maždaug 1 valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką: jeigu pagaliukas sausas – keksas iškepęs! - Iškepusį ir atvėsusį keksą galite apipilti šokolado glajumi. Šokoladą ir pieną ištirpinkite ant vandens garų ir juo apliekite keksą.